Az Esküvői Fotózásról:

 

Sokszor merülhet fel Bennetek a kérdés: ...miért nem elég, ha valamelyik rokon vagy barát fotóz az esküvőnkön...?

 

Nos, a válaszunk, hogy nem mindenkiből lesz szakács, aki főzni tud és nem is mindenkiből lesz autóversenyző attól függetlenül, hogy megtanult vezetni.

Arról nem beszélve, hogy önmagában akár egy több százezres technika se  garancia a jó képekre.

 

Az esküvői fotózás egy rendkívül előkelő és hálás feladat, ugyanakkor a szakmának ez a része mélyvíz. Az alkalom és a pillanat megismételhetetlen. Épp ezért egy ilyen rendezvény fotózása óriási felelősséggel jár és egyebek mellett megfelelő szaktudást is igényel.

 

Akkor mégis mi kell ehhez?

 

Elsősorban a fotósnak tudnia kell hozzáadni valamit a művészetéből a képeihez.

El kell csípnie az őszinte érzelmeket, tudnia kell hogyan hozhatja ki a legjobbat az ifjú párból.

Természetesen megfelelő technikai felszereltségre is szükség van a gyönyörű képek komponálásához.

Emellett a kreativitás és folyamatos megújulásra való képesség az, ami szerintünk elengedhetetlen.

 

A fotózás technikai rejtelmeit hosszasan lehetne ecsetelni, mint például az objektívek, kompozíció, expozíció...stb releváns megválasztása, de nem szeretnénk itt részletekbe merülni.

 

Amiről biztosíthatunk titeket, hogy kellő szakértelemmel rendelkezünk ahhoz, hogy megfeleljünk az önmagunkkal szemben állított szigorú kritériumoknak és nyugodt magabiztossággal vállaljuk el Nagy Napotok képekben történő megörökítését.

 

 

Az Esküvői Filmezésről:

 

Elmondhatjuk - csak úgy mint a fotózásnál -  azon a véleményen vagyunk , hogy a film készítés sok minden más mellett szakértelmet és művészi vénát igénylő, felelősségteljes feladat.

 

Egyre népszerűbbé válik az esküvői filmkészítés modern megközelítése, vagy mondhatni válfaja: a Cinematographia. Ez az a csapásirány, ami felé a mi szívünk is húz.

 

A hangsúly technikailag leginkább a filmszerű hatáson van, a képi világot kiemelve: a nagy kontraszt átfogás, kis mélységélesség, valamint gyenge fényviszonyok mellett is zajmentes felvétel, illetve a speciális és stabil kameramozgások stb...

…de itt sem szeretnénk felesleges részletekbe merülni. A lényeg, hogy erre a stílusra jellemzően inkább rövidebb, de annál tartalmasabb videókat készítünk, melyeknek hossza maximum 20-25 perc

 

Nem szeretünk szimplán eseményt dokumentálni és több órás nézhetetlenül unalmas, szinte vágatlan videót gyártani. Sokkal inkább jellemző ránk a dinamikus képalkotás, művészi megközelítés, sűrűn vágott, izgalmas képvilág, az örömteli hangulat és légkör visszaadása. Filmjeink jól felépített dramaturgot, akár 1000 vágást is tartalmazhatnak és a minőség garantálásának érdekében elkészítésük 60-70 óra utómunkát igényel.

 

Hiszünk abban, hogy a kevesebb néha több. Az igényes letisztultságot jobban preferáljuk a túlzott effektekkel és bárgyú áttűnésekkel tűzdelt képanyaggal szemben.

 

A filmszerű hatás eléréséhez pedig rengeteg segédeszközt használunk azért, hogy garantálni tudjuk a végeredmény minőségét. Hogy párat említsünk: Steadycam, Kamera állványok, Monopodok, Vállrigek, Kamera slider, Gimbal, Led lámpák, illetve különböző látószögű objektívek széles választékából is válogathatunk. Nem beszélve a drónunkról, mellyel lenyügőző légifelvételeket tudunk készíteni.

 

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy több kamerával is rendelkezünk, így több plánból is képesek vagyunk felvenni adott jeleneteket, ezzel is magasabb szintre emelve a végleges film minőségét.

 

Véleményünk szerint csak ilyen szakmai hozzáállással, illetve technikai felszereltséggel lehet méltó  mozgóképes emléket készíteni.